Припремне активности Кола српских сестара у Подгорици

Коло српских сестара Свети апостол и јеванђелист Марко из Подгорице позива све заинтересоване да узму учешће у прослави Светог апостола и јевађелисте Марка, небеског заштитника овог друштва. Припремни састанак у вези организационо-техничких припрема Марковдана је отвореног типа за све чланице (садашње и будуће) а одржаће се у уторак, 24. априла 2018. године, у 18 часова у просторијама Кола српских сестара, које се налазе код Храма Христовог Васкрсења у Подгорици.

Друштво позива све сестре које желе да се баве хуманитарним радом, да се активно укључе у њихов рад и у складу са традицијом пруже руку помоћи онима којима је она неопходна. Чланство у Колу је на добровољној основи а идеална прилика за све нове чланице је управо овај припремни састанак на коме могу да се информишу о свим детаљима везаним за овај милосрдни, добротворни рад.

Коло српских сестара Свети апостол и јеванђелист Марко недавно је организовало акцију прикупљања одеће и обуће коју је јуче поделило онима којима је овај вид помоћи потребан. Из овог удружења моле оне који желе да уступе дечију опрему, део покућства или техничке робе да претходно контактирају Секретаријат Кола како би се прво евидентирали они који су заинтересовани за ту врсту помоћи.

Из Кола подсећају да поред материјалне помоћи појединци, фирме, установе могу да уплате и новчана средства која ће такође бити усмерена социјално угроженим категоријама. За све информације на располагању су чланови Секретаријата кола:

  • Олга Стојановић 067/209-938 stojanovicolga0@gmail.com
  • Винка Вујић 067/625-061
  • Зора Ћетковић 069/021-627
  • Неда Андрић
  • Елза Бибић elza.bibic@yahoo.com
  • Бр. жиро рачуна: Коло српских сестара  550-3667-43 код Сосијете Женерал Банке

Извор: Митрополија црногорско-приморска