Процват монаштва у Епархији бихаћко-петровачкој

На дан Светог апостола Олимпа, 23. новембра 2015. године, у Епархији бихаћко-петровачкој одржан је сусрет и савјетовање настојатеља манастира са Епископом бихаћко-петровачким г. Атанасијем.

Савјетовању су присуствовали настојатељи Манастира Рмња, Клисине и Трескавца. Због великог снијега изостао је долазак настојатеља манастира Глоговца. Разматрано је стање монашког живота у манастирима од последњег сусрета одржаног 5.октобра 2015. године. На велику радост констатован је знатан напредак који се нарочито огледа у повећању броја монаха и искушеника у већини манастира, чиме се полако остварује замисао епископа Атанасија да сигурност опстанка Цркве и народа у Крајини треба заснивати на монаштву. Овом приликом представљен је и нови искушеник манастира Рмња.

Завршавајући духовно-радни састанак епископ Атанасије и настојатељи манастира помолили су се Богу да Он и даље руководи животом свега свога народа и својих слугу монаха да би се монашко братство што пре увећало на страдалном крајишком простору.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка