Професор Антонија Моропулу одликована у Јерусалимској Патријаршији

У уторак 17. марта 2015. гђа Антонија Морополу, професор сеизмологије на Националном техничком универзитету Грчке и директор Дирекције за „Интервенције у материјалу и конзервацији“, посетила је Патријаршију да оцени стање очуваности зграде Гроба Господњег, након недавне неовлашћене интервенције израелске полиције и израелске археолошке службе.

После њене посете Светом Гробу у присуству Архиепископа јеропољског Исидора и архитекте цркве Васкрсења г. Теодосија Митропулоса, где је оценила стање грађевине у циљу истраживања стабилности њене структуре, њу је примио Патријарх јерусалимски Теофило.

Овде су вођени значајни разговори током којих је Његово Блаженство изложио тренутно политичко стање у Јерусалиму, као што су провокације према Патријаршији, упркос њеној миротворној улози, а које се дешавају око цркве Васкрсења, места Христовог Распећа и Васкрсења.

Поводом ове посете Патријарх је уручио професорки Моропулу високо почасно одликовање реда Светог Гроба у знак признања њеног научног доприноса, и пређашњег и садашњег, за Патријаршију и Свети Гроб.

Извор: Јерусалимска Патријаршија