Програм посете Епископа јегарског др. Порфирија Митрополији аустралијско-новозеландској

Милошћу Божјом у посету Митрополији аустралијско-новозеландској долази веома драги гост и високоугледни архијереј Српске Православне Цркве и професор на катедри за Пастирско богословље са психологијом и катедри за Мисиологиу Православног богословског факултета Универзитета у Београду,

Његово Преосвештенство Епископ јегарски Г. Др ПОРФИРИЈЕ.

Тим поводом прослеђујемо планирани програм посете Епископа јегарског др. Порфирија Митрополији аустралијско-новозеландској од 4. до 13. јула 2012. године:

МЕЛБУРНСКО НАМЕСНИШТВО

четвртак 5. јул 2012.

  • 18:30 часова:  Доксологија у Саборном храму Свете Тројице у Брансвику
  • 19:00 часова:  Предавање: ''Православље и изазови XXI века''

СИДНЕЈСКО НАМЕСНИШТВО

недеља 8. јул 2012.

  • 10:00 часова:  Света Архијерејска Литургија у храму Светог Јована Крститеља у Волонгонгу
  • 13.00 часова: Промоција програма ISLHD Multicultural Health Service и пројекта за донирање органа и ткива –  Тhe Centre for Health Initiatives

уторак 10. јул 2012.

  • 18:30 часова:  Доксологија у Саборном храму Светог Кнеза Лазара у Александрији
  • 19:00 часова:  Предавање: ''Православље и изазови XXI века''

четвртак 12. јул 2012.

  • 10:00 часова:  Петровдан – Света Архијерејска Литургија у храму Светог Великомученика Георгија у Кабрамати

С тим у вези, позивамо верни народ да узме активног учешћа у свим богослужењима и предавањима нашег истакнутог госта. Његова предавања ће бити од значаја за све, а особито за наше свештенике, родитеље и омладину пошто се Епископ Др Порфирије, поред академског искуства уваженог на међународном нивоу, активно бави и програмом рехабилитације особа које пате од болести зависности.

Преосвећени Владика Порфирије, познати игуман манастира Ковиља, иако млад по годинама, такође је и велики савремени духовник, старац, и обновитељ манастирског живота. Он је дубоко посвећен развоју литургијског живота према светогорском типику и неговању старосрпског византијског појања, а у истој мери се и на један веома савремен начин бави актуелним изазовима са којима се Православље среће у XXI веку.

+ИРИНЕЈ

Епископ Митрополије аустралијско-новозеландске

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска