Промоција пројекта „Дани од страха“

 

Дани од страхаПромоција пројекта „Дани од страха" ("Days Made of Fear"), урађеног са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Павла, одржаће се у петак, 14. децембра 2007. године у 15 часова, у Двору Српске Патријаршије (ул. Краља Петра 5) у Београду. Пројекат представља осам документарних филмова, сабраних под заједничким називом „Дани од страха", а посвећених хуманитарној катастрофи и страдању српског и неалбанског становништва на Косову и Метохији у периоду од 1998. године до данас.

На промоцији ће говорити:

  • у име издавача, Српске Православне Цркве: Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије и протонамесник Лука Новаковић, директор Патријаршијске Управне канцеларије;
  • у име продуцента, агенције Arts & Crafts: Миљан Шћекић, директор, и Драгослав Бокан, креативни директор;
  • Владимир Божовић - координатор пројекта и
  • Нинослав Ранђеловић - аутор филмова у оквиру пројекта.

ДВД издање „Дани од страха" у трајању од два сата и четрдесет минута, на најбољи могући начин, живом сликом, уверљиво и објективно сведочи о страдању српског народа и православних светиња на Косову и Метохији.

Овај потресни видео-документ је послат свим посланицима држава-чланица Европске Уније (27 земаља), посланицима Русије, Швајцарске, Европског Парламента и Савета Европе (укупно 7919 појединачних пошиљки, упућених лично, на име и презиме сваког појединачног посланика), као и свим посланицима Народне Скупштине Републике Србије.

Интернет презентацију, као и техничку припрему филмова помогла је Влада Републике Србије.