Проширење манастирског имања у Јасеновцу

 Проширење манастирског имања у Јасеновцу
 Проширење манастирског имања у Јасеновцу
 Проширење манастирског имања у Јасеновцу
 Проширење манастирског имања у Јасеновцу

У склопу јачања духовног и културног живота Епископије пакрачко-славонске 23. децембра 2015. године учињен је још један велики корак на дугом путу обнове и унапређења православних светиња. У Епархијској канцеларији у Пакрацу, Његово Преосвештенство Владика г. Јован потписао је уговор са породицом Драгић из Јасеновца о куповини куће са двориштем која се са западне стране граничи са манастирским имањем. Овим је манастирски комплекс значајно проширен и богатији за још један стамбени објекат.

Приликом овогодишњег обиљежавања пробоја јасеновачких логораша, 22. априла 2015. године, Његову Светост Патријарха српског г. Иринеја Преосвештени Владика г. Јован је упознао са могућношћу куповине наведене куће, која би била од великог значаја за будуће уређење манастирког комплекса, а чија укупна вриједност износи 35.000 евра. Том приликом Свјатјејши Патријарх обећао је помоћ при реализацији једног дијела овог пројекта, који је одлуком Свештеног Синода наше помјесне Цркве одобрен и исплаћен из Фонда Патријаха Павла у вриједности од 25.000 америчких долара.

Овим путем позивамо вјерне Славонце и све људе добре воље који би били у могућности да помогну Епископији пакрачко-славонској и манастиру Јасеновац да сакупи преостала средства за коначну исплату. Овај дан доноси нам радост са молитвом и надом да ће кроз уређење елементарних манастирских просторија заживјети и монашки живот у овој светињи који ће на овом мјесту чувати упаљено кандило вјере, нашем Новом Косову које нас све окупља и уједнињује у пуноћи вјере Христове.

Извор: Епархија славонска