Прослава 18-годишњице устоличења Његовог Преосвештенства Епископа врањског Пахомија

Поводом прослеве 18-годишњице устоличења Његовог Преосвештенства Епископа врањског Господина Пахомија у трон Епископа врањских, у манастиру Свети Прохор Пчињски, на дан Светог мученика и архиђакона Лаврентија, 23. августа 2010. године, Његово Преосвештенсво Епископ врањски Господин Пахомије, служио је Свету архијерејску литургију уз саслужење свештенства и монаштва Православне епархије врањске.

Светој литургији, присуствовао је велики број верника из целе врањске епархије, који су приступили кивоту Преподобног Прохора Пчињског, где су их свештеници миропомазали Светим миром из моштију овог светитеља, а затим су се и причестили.

На крају Свете литургије, извршено је резање славског колача, а након тога у име свих присутних, Епископу врањском Пахомију, бираним речима обратио се Архијерејски намесник пчињски протојереј-ставрофор Станисав Петрушевић, који је и Епископу Пахомију уручио дар свештенства Епархије врањске - ручни крст. Епископ Пахомије, захвалио се на изговореној беседи и пригодном поклону, а затим је произнео своју беседу коју можете чути на сајту Радија ''Искон'' Православне епархије врањске www.radioiskon.org.

По завршетку богослужбеног дела, за све присутне приређена је трпеза љубави у Старом - Врањском конаку манастира Свети Прохор Пчињски.

По завршетку свечаног ручка, данашњи јубилеј Епископу врањском Пахомију, честитао је и Архијерејски заменик протојереј-ставрофор Перица Митић, пожелевши Епископу Пахомију добро здравље, дуг живот и успешно вођење Богомспасаване епархије врањске, која је за протеклих осамнаест година, под непосредним руковођењем Епископа врањског Пахомија, доживела духовни и материјални преображај.

НА МНОГАЈА ЉЕТА ПРЕОСВЕЋЕНИ ВЛАДИКО !!!

Извор: Епархија врањска