Прослава дана Светог Саве у Врању

 Прослава дана Светог Саве у Врању
 Прослава дана Светог Саве у Врању
 Прослава дана Светог Саве у Врању
 Прослава дана Светог Саве у Врању

На дан Светог Саве, 27. јануара 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије служио је свету архијерејску Литургију, уз саслужење архимандрита мр Василија (Костића), протојереја-ставрофора Станисава Петрушевића, протојереја-ставрофора Владана Милутиновића, протојереја Небојше Стојадинова и ђакона Мицка Мицковића.

У присуству великог броја верника директори и представници основних, средњих школа и Педагошког факултета у Врању донели су славске колаче који су преломљени по завршетку свете Литургије. Светој Литургији присуствовао је и градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима.

У својој беседи, епископ Пахомије је подсетио на лик Светог Саве и његов значај за прошлост, садашњост и будућност нашег народа и наше Цркве. Владика је похвалио управе основне и средње школе, као и Педагошког факултета из Врања, јер сви без изузетка донели славске колаче у цркву, учествују у светој Литургији и тако на правилан, литургијски начин, славе Светог Саву.

У току Литургије рецитације посвећене Светом Сави произнели су три првопласирана ученика на конкурсу за избор најбољих рецитатора у Врању. Епископ Пахомије је награђенима поделио дипломе и пригодне поклоне.

Епископ је, потом, преломио славске колаче Одбора Светосавке недеље и Педагошког факултета у Врању, а остале колаче преломили су свештеници.

По завршетку свете Литургији епископ Пахомије је присуствовао прослави дана Светог Саве у Основној школи Светозар Марковић у Врању и Средњој медицинској школи Др Изабел Емсли Хатон у Врању.

Извор: Епархија врањска