Прослава храмовне славе у Бранковини

Прослава храмовне славе у Бранковини
Прослава храмовне славе у Бранковини
Прослава храмовне славе у Бранковини
Прослава храмовне славе у Бранковини

Сабор Светог Архангела Гаврила, слава храма у Бранковини, прослављен је у петак 27. јуна 2013. године литургијским сабрањем којим је началствовао архимандрит Авакум. Саслуживали су протојереј Милован Теовановић, протојереј-ставрофор Радомир Алексић, протонамесник Перица Параклис, јереји Александар Ђурђевић, Велимир Крстић, Предраг Велимировић, Милутин Илић, протођакон Милан Ковачевић и ђакон Невен Лукић.

По завршетку Литургије обављена је литија око храма на којој је извршен чин благосиљања жита и славског колача. Верном народу се пригодном беседом обратио архимандрит Авакум подсетивши на важност прослављања Бестелесних небеских сила, као и молитвеног обраћања њима као брзопомагатељима и нашим заступницима пред престолом Божјим.

Потом се прешло у црквену салу где је уследио славски ручак, који је ове године припремио домаћин славе Драган Симић из Лазаревца са породицом. Током ручка присутнима се обратио архијерејски намесник II ваљевски протојереј Милован Теовановић, који је напоменуо да епископ Милутин из оправданих разлога није могао доћи, али да свакако дели са свима нама радост овог данашњег празника. На крају је отац Милован захвалио и домаћину славе брату Драгану Симић и његовој породици пожелевши свима мирне и благе наступајуће године.

Извор: Епархија ваљевска