Прослава Илиндана у Бачком Грачацу

Верни житељи Бачког Грачаца из године у годину свечано и молитвено прослављају свога патрона, Светога Пророка Илију. Празнично славље почело је служењем бденија у брестовачком светом храму. Свету Литургију у храму Светих Апостола у Бачком Брестовцу служио је месни парох, презвитер Предраг М. Толимир, уз молитвено учешће већег броја верних. Презвитер Предраг одржао је пригодну беседу о пророчкој улози Светога Илије у историји спасења роду људскога.

У 16 часова, у центру Бачког Грачаца, испред Часног Крста служено је вечерње богослужење са резањем славског колача и благосиљањем кољива. Вечерње је служио презвитер Бранко Вујиновић, архијерејски намесник оџачки, уз саслужење презвитера Горана Артукова, пароха оџачког, презвитера Милана Ђурића, пароха ратковачког и надлежног пароха брестовачко-грачачког, презвитера Предрага Толимира. Отац Бранко, упутивши вернима речи поуке и честитајући им сеоску славу, изразио је, између осталог, у својој беседи и жељу да се у Бачком Грачацу сагради свети храм у којем би се верни народ сабирао на заједничку молитву.
Овогодишњи славски кумови, Јанко и Дана Јакшић предали су кумство господину Зорану Стојисављевићу из Бачког Грачаца.

У организацији Месне заједнице Бачки Грачац приређена је славска трпеза, као и бројна спортска и остала такмичења, уз богат културно-уметнчки програм у оквиру манифестације „Илинданске свечаности 2009. године".

Извор: Епархија бачка