Прослава Крстовдана на Вождовцу

Храм Светих цара Константина и Јелене на Вождовцу чува честицу Часногa Крста Господњег, који је Патријарх српски Герман примио на дар од Јерусалимског патријарха приликом боравка у Светој Земљи 1959. године. Својим благоизвољењем и мудрошћу патријарх Герман је ову Светињу похранио у Вождовачкој цркви на чување и молитвено освећење верних. И на овај начин храм Светих цара Константина и Јелене придружује се прослави јубилеја 1700 година од објаве Миланског едикта:

  • Петак, 27. септембар 2013. године - На празник Воздвижења Часнога Крста биће служена света Литургија са почетком у 9 часова, а у 17 часова биће служен Акатист Часном Крсту и света тајна јелеосвећења,
  • Субота, 28. септембар 2013. године - После васкрсног бденија, у 18 часова биће представљена књиге др Млађана Цуњака „Цар Константин и његово доба. Црква Светог цара Константина и Јелене“. О књизи ће говорити ђакон мр Ивица Чаировић и аутор књиге.

Позивамо парохијане при Вождовачкој цркви, као и друге Београђане, да се придруже и узму учешће у молитви на светој Литургији, светој тајни јелеосвећења и на самој промоцији ове значајне књиге.

Управа храма Светих цара Константина и Јелене на Вождовцу