Прослављен национални празник у Александрији

Његово Блаженство Папа и Патријарх александријски Теодор II  служио је 28. октобра 2013.г. свету архијерејску Литургију у цркви Благовештења Пресвете Богородице у Александрији. Затим је служио доксологију поводом националног празника и помен свим оним египатским борцима који су погинули током грчко-италијанског рата 1940. године.

У цркви су били присутни гувернер Александрије генерал Тарек Ел Махди, коме је Његово Блаженство изразило захвалност због великог труда који је уложио да реформише Александрију; затим почасни генерални конзул Грчке у Александрији г. Христос Каподистриас; секретар Института за образовање Jелинске заједнице Александрије г. Парис Макрис;  председник Кипарског братства г. Хараламбос Хараламбидес;  председници друштава и званичници града, наставници и ученици грчких школа.

После службе у цркви Патријарх Теодор је имао састанак са генералом Тарек Ел Махдијем у Патријарховом кабинету, коме је пружио пуну подршку Патријаршије за сваку иницијативу да се град доведе у нормалан ток живота с обзиром на политичку и друштвену нестабилност у последње две године.Такође су расправљали о укључивању споменика и музеја Патријаршије александријске у туристичку мапу града као и о другим темама. После разговора Патријарх је госта повео у обилазак Патријаршијске резиденције, музеја и Патријаршијске библиотеке.

Извор: Александријска Патријаршија