Прослава Свете Петке у Бјелини

Прослава Свете Петке у Бјелини
Прослава Свете Петке у Бјелини
Прослава Свете Петке у Бјелини
Прослава Свете Петке у Бјелини

На празник преподобне матере Параскеве, 27. октобра 2011. године Његово Преосвештенство Епископ далматински Г. Фотије служио је Свету Архијерејску Литургију уз саслужење свештентва и монаштва Епархије далматинске у цркви свете Петке у Бјелини.

У својој беседи Епископ Фотије је говорио о животу преподобне матере Параскеве, једне од најпоштованијих светитељки у православној Цркви, која је читав живот провела у јорданској пустињи подвизавајући се слично светом пророку Илији и светом Јовану Крститељу. Њене свете мошти се данас налазе у граду Јашију у Румунији.

После Свете Литургије пререзан је славски колач и приређена је трпеза љубави код г. Драге Марунића из Бјелине. За трпезом љубави било је речи о обнови цркве свете Петке у Бјелини, па је у том циљу формиран грађевински одбор за обнову овога светога храма на челу са надлежним свештеником протонамесником Ђорђем Веселиновићем који сачињавају: Предраг Марунић, проф. Ђуро Медић, Бранко Калањ, Невен Чотра и Младен Калањ.

Молимо све људе добре воље из Бјелине и бенковачког краја да се укључе у обнову ове дивне светиње цркве свете Петке у Бјелини. Ваше добровољне прилоге можете уплатити на рачун:

кунски: 2402006-1100579043

IBAN: HR8424020061100579043

SWIFT CODE: ESBSHR22

код Erste & Steiermärkische Bank

Извор: Епархија далматинска