Прослава Светог Харалампија у Великој Дренови

Прослава Светог Харалампија у Великој Дренови
Прослава Светог Харалампија у Великој Дренови
Прослава Светог Харалампија у Великој Дренови
Прослава Светог Харалампија у Великој Дренови

Светом архијерејском Литургијом почела је прослава Светог Харалампија кога Великодреновци већ трећу годину заредом, после обретења моштију које се десило 2012. године, прослављају  као свог заступника пред Господом. Заштитнику ратара, виноградара и воћара, служена је у част служба, а началствовао је Епископ крушевачки г. Давид, који се после ломљења славског колача обратио верницима.

-Сва зла и све лоше око нас имају за узрок недостатак љубави, свака унинија и свако маловерје долази када се удаљимо од Господа и зато је потребно подсећати се на то да смо Народ Изабрани, Царско Свештенство, кога Господ милује у храни својим богатим даровима, пре свега светим причешћем. Најбоље се подсећамо и сећамо ко смо и шта смо на светој Литургији и она је тај центар око кога се окупљамо и око кога треба да се окупљамо да би били и остали народ Божји, поручио је владика Давид.

Епископу су саслуживали намесник трстенички протојереј Марјан Вујовић, протојереј Владимир Трошић и протојереј-ставрофор Јован Спасојевић и јереји Мирољуб Симеуновић и Мирослав Михајловић, ђакон Андрија Јелић и чтец Дејан Марковић.

На предлог Црквене општине у Великој Дренови Владика је поделио благодарнице и захвалнице после службе и заједно са похваљенима поделио трпезу љубави коју је за ову прилику припремио парох великодреновски Мирослав Михајловић.

Том приликом удостојени су грамата господа Саша Новаковић, Радомир Мутавџић, Стеван Матић, Драган Обрадовић, Љубо Стојановић, Бранимир Милојевић, Владимир Петковић, Бојан Милановић из Велике Дренове, Радмило Јовановић и Властимир Чакарановић из Селишта, и Радош Бајић из Медвеђе; као и фирме из Велике Дренове: Фит Хидраулика, Маркозиг, и СЗР Неша, а испред  Ловачког удружења из Велике Дренове, благодарницу је примио председник удружења г. Драган Радић.

Извор: Епархија крушевачка