Прослава Светог Николаја у Загребу

На дан Светог Николаја,Архиепископа мирликијског Чудотворца, Митрополит Јован служио је свету Архијерејску литургију у Саборном храму Преображења Господњег у Загребу. На литургији Митрополиту су саслуживали протојереј ставрофор Маринко Јуретић, протонамесник Миленко Поповић, јереји Ђорђе Филиповић, Михаило Жикић и ђакон Зоран Радић.

У својој беседи, Митрополит Јован је говорио о животу и раду Светог Оца Николаја, и на крају честитао славу свим верницима који данашњи празник прослављају као своју крсну славу. На литургији велики број верника је приступио Светој тајни причешћа, а највећа радост свих била је да је управо велики број деце био међу њима. Захваљујући Црквеној општини загребачкој, традиционално су подељени пригодни дарови за наше најмлађе.

Сутрадан, на Светог Амвросија миланског (Детињци), Митрополит Јован је служио свету Архијерејску литургију у Саборном храму уз саслужење протонамесника Миленка Поповића, јереја Михаила Жикића, ђакона Александра Обрадовића и Бранимира Јокића. У својој проповеди Митрополит Јован је говорио на тему прочитаног јеванђеља као и о Светом Амвросију.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска