Прослава Светог Саве у Дринићу

Прослава Светог Саве у Дринићу
Прослава Светог Саве у Дринићу
Прослава Светог Саве у Дринићу
Прослава Светог Саве у Дринићу

Дана 27. јануара 2017. године, на празник Свтог Саве, првог српског Архиепископа и просветитеља, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије служио је свету архијерејску литургију у Дринићу уз саслужење архимандрита Серафима (Кужића), јереја Јована Бањца, јереја Николе Аркула и протођакона Николе Перковића и ђакона Немање Балабана. Том приликом ђакон Немања Балабан је рукоположен у чин презвитера, добивши парохију у месту Крњеуша.

Светој Литургији су присуствовали и студенти Православног богословског факултета у Београду као и ђаци са верске наставе заједно са вероучитељем.

Његово Преосвештенство Епископ г. Атанасије присуствовао је Светосавској академији у Основној школи „Дринић“. Владика је одржао беседу о светитељу кога све српске школе прослављају 27. јануара. Обраћају ћи се дјеци епископ Атанасије је истакао да је тај дан један од најважнијих дана кога треба да се сјећају православни Срби. -Свети Сава је велики светитељ не само нас Срба већ и читавог православног свијета, поручио је владика Атанасије и честитао ученицима на храбрости што су издржали службу Светом Сави по изузетно хладном времену. -То је принос који ми њему дајемо, истакао је епископ Атанасије.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка