Прослава Светог Саве у Сплиту

У недељу 32. по Духовима Његово Преосвештенство Епископ далматински Г. Фотије служио је Свету Архијерејску Литургију у капели светог Саве у Сплиту. Након Свете Литургије одржан је пригодан програм поводом празника светога Саве, а по традицији програм су извела школска дјеца чији је свети Саво заштитник.

Послије Литургије Епископ је одржао састанак са сплитским свештеницима и њиховим сарадницима у вези наставка радова на храму светог Саве у Сплиту. Радови на храму ће, ако Бог да ускоро поново почети на славу Божију и на радост свих православних Срба у православној Далмацији.

Ову празничну атмосферу покушао је да поквари Момчило Русић осведочени непријатељ православне Цркве у Далмацији својим некултурним добацивањима у храму након Епископове проповиједи. Ово није први његов безобразан иступ а његове су намјере да створи свађу и раздор у српској Цркви и српској заједници у Далмацији. То су Епископу потврдили и свештеници у Сплиту а и вјерни народ који одлично познаје његову предратну и ратну биографију. Господин Русић је неким чудом један од ријетких или једини Србин у Сплиту који у току рата није имао проблема, па сама та чињеница јасно говори о каквом се човјеку ради.

Извор: Епархија далматинска