Прослављен Аранђеловдан у Саратоги, Калифорнија

У недељу, 22. новембра ове године, Црква Св. Архангела Михаила у Саратоги славила је своју Крсну Славу. Али ова слава је била веома јединствена из неколико разлога: прво, Његово Преосвештенство Владика Максим први пут долази у пуном капацитету као наш епархијски Архијереј, и служи Свету Архијерејску Литургију уз учешће седам свештеника укључујући и домаћина о. Слободана Јовића, кога је Преосвећени Владика произвео у чин протојереја-ставрофора.

Друго, ове године Слава се погодила и са прославом добијања грађевинске дозволе за наш нови храм, и ако Бог да, скорог почетка радова на истом. Присуство нашег архитекте Пола Бантона и његов рапорт су назначили све то.

Треће, Капела и Црквени Центар, били су препуни верног народа, укључујући и неколико њих из суседних парохија, па су сви били одушевљени, срећни и препуни позитивне енергије. Велики број причасника, деце, посебно чланова најмлађе фолклорне групе, као и програм који је изведен од стране Црквене Школе, били су сигурно најпозитивнији део овог славља.

Током славског ручка, Његово Преосвештенство, Владика Максим поново је поздравио све присутне и том приликом доделио неколико Епископских Грамата признања заслужним парохијанима - оснивачима ове парохије, за њихов предан рад, верност и лојалност својој Цркви. После импресивне прославе коју имасмо, сви присутни понеше својим домовима позитивне утиске о будућности ове парохије. Господ је величанствен и увек награђује све који предано раде у Његовом Винограду.

Извор: Епархија западноамеричка