Прослављена слава и јубилеј храма Светог Николе у Џилонгу

Прослављена слава и јубилеј храма Светог Николе у Џилонгу
Прослављена слава и јубилеј храма Светог Николе у Џилонгу
Прослављена слава и јубилеј храма Светог Николе у Џилонгу
Прослављена слава и јубилеј храма Светог Николе у Џилонгу

У трећу недељу пред Божић, када се у Српској Православној Цркви молитвено прославља Зачеће Свете Ане, односно Детињци, 22. децембра 2013. године Господње, Црквена општина у Џилонгу и њени верници свечано су прославили храмовну славу Светог Николаја Чудотворца.

Свету Литургију у храму пуном верника служили су архимандрит Теодор (Бојовић), протојереј-ставрофор Милан Милутиновић, протојереј Момчило Вукша, протонамесник Милић Ракић, јеромонах Василије (Тодоровић), јереј Дејан Милошевић, јереј Веселин Сворцан и месни парох јереј Александар Трнинић, као и часни ипођакон Радисав Домазет. Протојереј-ставрофор Милан Милутиновић се обратио сабраним верницима надахнутом беседом тумачећи јеванђеље о богаташу и богатој берби. При крају свете Литургије је обављен и свечани трократни опход око светог храма. Након тога је пререзан Славски Колач. Овогодишњи домаћин славе је био Бранимир Петровић са својом младом породицом.

  Празнична радост се наставила у Црквеној сали трпезом љубави коју су приредиле вредне сестре КСС светог Храма. Славску трпезу благословио је отац Милан Милутиновић, заједно са осталим свештенством. Скупу се у својству домаћина обратио отац Александар који је захвалио свима који су се одазвали, како парохијанима Цркве Светог Николе из Џилонга, тако и осталим верницима из Рокбенка, Кизборо-а, и осталих делова Мелбурна. Отац Александар је подсетио на четрдесетогодишњи јубилеј од освећења Цркве Светог Николе у Џилонгу, који се такође обележавао овога дана. Сабраном народу су се још обратили председник Мирослав Перишић, секретар Милован Аранђеловић, Петар Стојановић  из  Црквеног одбора, као и Еди Контељ (одборник у градском одбору Џилонг), Јордан Маврос (председник и члан одбора за финансије и ревизију,члан управе macs мултиетничког старачког дома у Џилонгу) као и Мајкл Мартинез (председник Диверзитата) који је уручио  Цркви Светог Николе плакету и новчани прилог.

Славари су се задржали до касног поподнева у пријатном и богоугодном дружењу, а придружили су им се још и протојереј-ставрофор Мирослав Хаџи - Поповић, као и протојереј Драгољуб Пантелић.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска