Прослављена слава манастира Подмаина

Манастирска слава, Успеније Пресвете Богородице, прослављена је торжествено у манастиру Подмаине у Будви. Празнично славље почело је великим бденијем које је почело у 19 часова и трајало до 23 часа. Бденијем је у препуном манастирском храму началствовао игуман манастира Врањине јеромонах Петар (Драгојловић) уз саслужење игумана манастира Подмаине јеромонаха Рафаила и подмаинске братије, јеромонаха Василија и јерођакона Онуфрија. У току бденија, вјерном народу се надахнутом бесједом обратио игуман манастира Подмаине, јеромонах Рафаило.

На дан празника, духовно славље настављено је светом Литургијом, којом је наалствовао је игуман манастира Врањине јеромонах Петар (Драгојловић) уз саслужење игумана подмаинског јеромонаха Рафаила, јеромонаха Василија и јерођакона Серафима и Онуфрија, као и госта из манастира Фенек, јерођакона Марка. У току свете Литургије празничном бесједом вјерном народу обратио се игуман Петар.

На крају свете Службе Божје, одржана је и празнична литија уз ломљење славског колача. Послије свете Литургије, у великој манастирској трпезарији организована је и свечана трпеза братске љубави уз пригодан културно-умјетнички програм.

Извор: Митрополија црногорско-приморска