Прослављена слава СО Врачар

У име и са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Павла, Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Атанасије, викар Патријархов, данас је у просторијама СО Врачар код Каленић пијаце у Београду са славарима, преломио славски колач и честитао целој општинској управи на труду и раду и на настојањима да надахнути светосавским духом унапреде једну од најстаријих општина у српској престоници.

После обреда, Преосвећени Владика се обратио председнику општине Врачар г. Бранимиру Кузмановићу, у присуству представника Римокатоличке Цркве, градске власти и Крунског Савета и најтоплијим речима честитао славу општине. Затим је хор Стеван Мокрањав при Светосавском храму отпевао химну Србије и химну Врачара.

У надахнутој беседи, Преосвећени Владика је истакао да је СО Врачар пример, инспирација и путоказ за даљи развој првопрестоног српског града. На Врачару је почела промена и развој и Владика је благословио даљи рад општинских власти, у име Патријарха српског и Високопреосвећеног Митрополита Амфилохија. Владика је на крају беседе истакао да је велика мудрост управљати градом и да је према речима у Светом Јеванђељу најмудрији човек који примењује и користи старо и ново, једно с другим надопуњује, а то се управо дешава на Врачару.

НА МНОГЕ ГОДИНЕ!!!