Протојереј Александар Михаиловић: Непоновљивa поновљивост

Из штампе је изашла нова књига пожаревачког протојереја Александар Михаиловића под насловом Непоновљивa поновљивост, у којој је сабрано тринаест огледа - богословских расуђивања посвећених духовности, црквеним и другим темама.

Прота Александар је рођен 1968. године у Приштини; завршио је гимназију у Пожаревцу, студирао физику на Природно-математичком факулету и философију на Философском факултету Универзитета у Београду. Дипломирао је на Православном богословском факултету у Београду, на ком тренутно завршава докторске студије. Био је свештеник у цркви Светог Максима Исповедника у Костолцу коју је подигао из темеља, а данас служи као презвитер цркве Светог Николе у Пожаревцу.

Издавачи његове нове књиге су Хришћански културни центар Др Радован Биговић и Партенон. Рецензенти ове публикације су Преосвећени Епископ крушевачки др Давид и академик Владета Јеротић. На 220 страна овог издања читаоцима су понуђена созерцања из пера овог свештенослужитеља на различите теме: о љубави, идентитету, етици, познању Бога, времену, простору, Литургији, болести, старењу, смрти, подвижништву, уметности, науци, индијској философији, Лао Цеу, исламу, математици...

Ово дело отац Александар је посветио својој недавно у наручје Христово пресељеној мајци Верици, која је уснула у Господу у фебруару ове године. Књига је штампана са благословом Преосвећеног Епископа пожаревачко-браничевског Игнатија. Предговор књизи написао је књижевник Радомир Андрић.

Београд: Партенон: Хришћански културни центар Др Радован Биговић, 2016, 220 стр.; 21 cm. ISBN: 978–86–7157–741–0

С. Петровић