Протонамесник мр Немања С. Мрђеновић: Збориште

Центар за Истраживање православног монархизма објавио је, управо на Сретење 2017. године Господње, још једну запажену књигу. Реч је о делу Збориште из пера протонамесника мр Немање С. Мрђеновића, заменика директора Центра. Поменута књига, која је друга у серији Капиталних издања, зборник је изабраних чланака и студија и пресек дугогодишњег рада аутора у оквиру Центра.

Изабрани радови оца Немање су у овој књизи подељени у тематске скупине: Културолошко-богословске теме; Репортаже и хронике; Србске земље; Критички прикази књига, чланака и филмова и Поезија.Бираним и похвалним речима нову књигу читалаштву препоручују Његово Преосвештенство Епископ источноамерички г. Иринеј (Добријевић), ђакон Ненад Илић, др Миша Ђурковић и г. Драгослав Бокан.

Уреднички савет на послу објављивања овог зборника сачињавали су ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић, јереј Бошко Р. Маринков и протонамесник мр Немања С. Мрђеновић. Посла лектуре и коректуре се прихватила гђа Ивана Јовановић, док је аутор корица знаменита ликовна уметница гђа Олгица Стефановић.

Извор: czipm.org