Протопрезвитер Милован Миодраговић: Тумачење Библије у раној Цркви

У оквиру духовних Трибинâ које се одржавају сваког последњег четвртка у месецу, у просторијама Српског културног центра Свети Сава у Суботици, 24. децембра 2009. године, са почетком у 19 часова, одржано је предавање на тему: Tумачење Библије у раној цркви. Гост Трибине био је протопрезвитер Милован Миодраговић, настојатељ Светоуспенског храма у Новом Саду.

Предавање проте Милована представља наставак излагања које је пре месец дана одржао Његово Преосвештенство Епископ бачки Господин др Иринеј.

Уважени гост је у уводном делу Трибине направио пресек тумачења библијског текста у раној Цркви, наводећи примере из 1. века хришћанског тумачењâ старозаветних списа и новонасталих текстова Новога Завета.

Отац Милован је посебно истакао значај тумачења библијског текста у раној Цркви, како међу Јеврејима, тако и међу Јелинима, стављајући акценат на објективне потешкоће које су имали први тумачи Светога Писма у намери да га приближе својим слушаоцима.

Наредна духовна Трибина у просторијама Српског културног центра Свети Сава у Суботици, биће одржана у току Светосавске недеље, од 21. до 27. јануара 2010. године.

Извор: Епархија бачка