Прва пастирска посета Патријарха алекандријског Краљевини Мароко

У суботу, 21. марта 2015. године Папа и Патријарх александријски и све Африке допутовао је у Мароко у своју прву пастирску посету, у пратњи Архимандрита Теодора Дридакиса. На аеродрому „Мухамед V“ у Казабланци, Његово Блаженство је званично дочекао локални Митрополит Картагине Алексиос,  као и амбасадори Грчке Платон Алексиос Хацимихалис и Египта Ахмед Гамал ел Дин, аташе амбасаде Грчке у Рабату, председник Јелинске заједнице у Мароку Јоанис Пистикос и свештенство.

Такође присутни су били директор протокола државе, а наредбом Његовог Краљевског Височанства Краља Мухамеда VI, једна чета Краљевске гарде била је на располагању ради безбедности важног госта, током његовог боравка овде.

Увече је посетио у храм посвећен Благовестима Пресвете Богородице у Казабланки, где се поклонио светињама храма и потом је својом отачком беседом окрепио вернике који су га чекали. Затим је посетио споменик – џамију Хасана II (треће свето место после Меке и Медине у муслиманском свету), где му је обезбеђен обилазак с водичем и где је изразио молитвену жељу да мир влада у свету у посебно тешким временима на глобалном нивоу, нарочито у већини северноафричких земаља.

Извор: Александријска Патријаршија