Прва посета Архиепископу охридском Јовану у затвору Идризово

Дана 12. децембра 2011. године Његово Блаженство Архиепископ охридски и Митрополит скопски г. Јован је ухапшен и спроведен у затвор Идризово крај Скопља.

После једне године и готово девет месеци проведених у затворској ћелији, Архиепископ охридски г. Јован први пут добија могућност једнократне посете од стране његове сабраће, Епископа Православне Охридске Архиепископије, у простору предвиђеном за посете затвора Идризово.

Дана 23. августа 2013. године Њихова Преосвештенства, Епископ полошко-кумановски и Мјестобљуститељ дебарско-кичевски г. Јоаким, Епископ брегалнички и Мјестобљуститељ битољски г. Марко и Епископ стобијски и Мјестобљуститељ струмички г. Давид, посетили су Блажењејшег Архиепископа охридског и Митрополита скопског г. Јована и у краћем разговору пренели му љубав и молитве верног народа за његов благослов и молитвено заступање.

Архиепископ охридски Јован је уверио Епископе да се осећа мало боље са здрављем, а свим припадницима Православне Охридске Архиепископије послао је свој архипастирски благослов, подстичући их да и у најразличитијим животним околностима очувају радост у својим срцима.

Извор: Православна Охридска Архиепископија