Прва слава Генералштаба Војске Србије

Генералштаб Војске Србије прославиће 6. маја 2018. године први пут у новијој историји Србије своју славу, Светог великомученика Георгија, а тим поводом богослужиће Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, најавио је за Радио Слово љубве главни војни свештеник мајор Слађан Влајић.

Кум славе је први пут начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић. Богослужењу ће присуствовати чланови колегијума ове кровне установе Војске Србије, њени припадници и званице, саслуживаће војни свештеници уз појање хора Мојсије Петровић.

Главни војни свештеник мајор Слађан Влајић је подсетио да је у мају 2017. године Министарство одбране донело одлуку о прослављању слава војних установа. Војска Србије данас у касарнама има 52 команде које прослављају славу. Главни војни свештеник се осврнуо и на недавно освећење параклиса Светог Георгија у Гарди Војске Србије и подсетио да је верска служба у Војсци Србије постојала од 1839. године до Другог светског рата, да је враћена 2013. године у Војску Србије, да имамо 17 војних свештеника и да је "велика радост да смо након деценијског протеривања Бога из наше Војске поново почели да хрлимо Господу и да духовно обнављамо нашу Војску":

Извор: Радио Слово љубве