Прва слава храма Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду

Нови и још незавршени храм Светога Симеона Мироточивог у Новом Београду, подигнут на простору у близини спортске дворане „Арена", прославио је у суботу 26. фебруара своју прву крсну славу Светога Симеона. Свету архијерејску литургију служио је и славски колач ломио Његово преосвештенство Епископ аустралијско - новозеландски Иринеј који је управо стигао из Аустралије. Саслуживало је више од тридесет свештеника и ђакона, а појао је и хор овога храма.

У храму Светога Симеона Мироточивог у Новом Београду служи се однедавно, од минулог Бадњег дана. Прву службу у овој цркви служио је Његова Светост Патријарх Иринеј, који је осветио бадњаке и присуствовао њиховом ложењу испред храма.

Петокуполни Храм Светога Симеона Мироточивог у Новом Београду, започет 2007., површине од око пет стотина квадратних метара, када потпуно буде завршен, биће једна од најлепших београдских богомоља.

У надахнутој беседи Епископ Иринеј је говорио о Светом Старцу Симеону, о даровима које је дао српском народу, државу и светога Саву.

Епископу Иринеју и свима који су присуствовали литургији захвалио се протојереј ставрофор Радич Радичевић, старешина храма Светога Симеона Мироточивог.