Пуцано у православног свештеника у Лиону

Orthodox priest wounded in shooting in Lyon, France (upd)Свештеник грчке православне парохије рањен је у пуцњави у Лиону у Француској, известили су међународни медији. Према изворима из полиције, починилац је побегао.

У току је операција на подручју Жан-Макеа у 7. округу Лиона. Подручје је ограђено, а снаге безбедности и спасавања су на лицу места.

Свештеник се "припремао да затвори своју цркву", рекао је извор, додајући да је његово стање критично. Свештенику, у кога је два пута пуцано, указују прву помоћ на лицу места, јер има озбиљне повреде.

Према информацијама, име повређеног је Николас Какавелакис, који је свештеник православне цркве грчког говорног подручја у Лиону. У Лиону постоји и православна црква у којој  се служи на и француском језику.

Према ономе што је свештеник Антоан Кало, свештеник православне цркве француског говорног подручја, рекао аганцији protothema.gr, четрдесетпетогодишњи отац Какавелакис има двоје деце, од којих једно има три године. Такође је рекао да грчка православна заједница никада раније није добила претње.

Извор: Orthodoxtimes.com (са енглеског Информативна служба СПЦ)