Радио Искон бележи све већу слушаност

Према најновијем истраживању IPSOS Strategic Marketinga, 11.900 Врањанацa прати програм Искон радија Православне епархије врањске, или 13.8% од укупног броја становника, који имају више од 12 година. Истраживање обухвата период јун, јул и август и обухваћено је свих 318 радио станица у Србији (податак са сајта РРА). Повећање слушаности је у поређењу са периодом од 1. децембра 2011., кадa је Искон радио слушало 3.500 Врањанаца, и када је Искон почео да емитује нову програмску шему и нови музички концепт.

Овај податак има посебну важност имајући у виду музички формат Искон радија, који се састоји од поп и рок обрада етно песама и обрада текстова духовне садржине, етно песама савремених аранжмана, забавних песама које су инспирисане традицијом и Православљем, духовне песме и песме које користе традиционалне инструменте, а ускоро крећу емисије класичне музике. На овај начин Искон радио жели да инспирише извођаче и композиторе да стварају музику која се ослања на традицију и веру. Посебно место у програму Искон радија има народна, изворна и врањска музика. Узевши све у обзир, можемо да закључимо да је Искон радио постигао да буде препознатљив и јединствен у свом окружењу.

За све слушаоце и све заинтересоване отворен је и сајт Искон радија - www.radioiskon.org, који броји преко милион посета, тачније, закључно са 26. 09. 2012. године сајт Искон радија забележио је 1. 096. 324 посете. Сајт је у функцији од 04. априла 2009. године. Истог датума кренуо је са радом и аудио стриминг, тако да сви они који желе могу да нас слушају и путем интернета. Највећи број преузимања са сајта Искон радија забележиле су емисије Пролог – Календар дневног светитеља, гостовања свештеника, Беседе и Тумачење Светог Јеванђеља.

Извор: Епархија врањска