Радост литургијског сабрања у Петровчићу

Радост литургијског сабрања у Петровчићу
Радост литургијског сабрања у Петровчићу
Радост литургијског сабрања у Петровчићу
Радост литургијског сабрања у Петровчићу

У четврту недељу Поста, 28. марта 2018. године, у храму Светог Јована Крститеља у Петровчићу светом Литургијом пређеосвећених дарова началствовао је старешина храма јереј Ненад Катић уз саслужење пароха прогарског Бранислава Јовановића, старешине храма Светог арханђела Гаврила. Певницом је руководио протојереј-ставрофор Драган Гвозденовић старешина бољевачког храма Свете Петке. Свештеник и вероучитељ у Бечмену и Петровчићу,  јереј Ненад Катић надлежни парох, припремио је основце који овде похађају школу само до четвртог разреда за свету тајну причешћа.

У пратњи својих учитељица ученици су стигли на почетак Литургије, учествовали у њој. Говорећи молитву Оче наш сви заједно испунили су храм и срца свештенства и парохијана. Чули су се стихови у славу Васкрсења Христовог, по тексту и мелодији коју је написала Анђела Љубинковић. Певале су Сара Костић и Ана Радиновић, ученице четвртог разреда основне школе Душан Вукасовић Диоген.

О светој тајни причешћа, о јединству и заједници са Богом кроз свету Литургију беседио је отац Бранислав Јовановић. После свете Литургије, и дељења нафоре, за децу и народ је припремљено послужење, богоугодни разговори су се наставили у порти храма.

Радост литургијског сабрања и дружења и учења на часовима веронауке продужава се и после литургијског сабрања, наставља се у петак Васкршњим концертом који се одржава у Дому културе у Петровчићу 3о. марта 2018. године са почетком у 10,30. часова.

Извор: Епархија сремска