Радост живота

Радост живота
Радост живота
Радост живота
Радост живота

Пловећи ка радости и истини која је у Господу једино могућа, ученици веронауке су посетили Епархију жичку и славили Господа на дводневном излету под називом Радост живота. Учешће у оваквом виду едукације су узели ученици ОШ Ђура Јакшић из Српске Црње, као и ученици из основних школа 4. октобар из Војвода Степе и Станко Крстин из Радојева.

Посетили смо манастир Ваведење у Овчарско-кабларској клисури, Жичу и Саборни храм у Краљеву. Изузетна част нам је указана у ОШ Мајор Илић у Кушићима, где су ђаци имали прилику да се друже и покажу да је човек личност која је позвана да ствара и да се по речима Господњим радује. Благодаримо домаћинима на топлом гостопримству и указаној части да на школској на приредби хор веронауке Патријарх Павле покаже оно што јесте.

Захваљујемо се Општини Нова Црња на финансијској подршци, као и свим приложницима који су учествовали у реализацији овог излета. Посебно се захваљујемо директорици ОШ Ђура Јакшић гђи Бранки Миланков на пруженој подршци и жртви приликом организовања овог многоплодног дела из животног предмета у систему образовања - веронауке. Слава Господу за све!

 вероучитељ Драган Стојишин

Извор: Епархија жичка