Реаговање на текст објављен у „Побједи“

Митрополија црногорско-приорска: Реаговање на текст објављен у „Побједи“

Дневни лист „Побједа“, годинама уназад, објављује текстове у којима на непрофесионалан, непринципијелан и злонамјеран начин испољава мржњу према Православној Митрополији црногорско-приморској, Српској Православној Цркви и њеним вјерницима, фаворизујући и стављајући се у службу групи самозванаца који себе називају припадницима тзв. „Црногорска православна црква“, као такве непрепознате и непризнате ни од једне православне Цркве у свијету.

У том духу, овај дневни лист је, у тексту објављеном 5. јула 2017.године, пренио изјаву Мираша Дедеића, рашчињеног и анатеми предатог свештенослужитеља Васељенске Патријаршије у Италији и тако, по ко зна који пут, клеветнички и срамно, изнијели неистину на рачун Митрополита црногорско-приморског г.  Амфилохија, Православне цркве и њених вјерника.

Свјесни да овај текст, као и стотине сличних, нијесу могле и неће моћи ни једног здраворазумног човјека убиједити у своје наводе, а камо ли нанијети штету Цркви Божијој коју „ни врата паклена нису могла , не могу и неће моћи надвладати“, али истине Божије ради из Митрополије црногорско-приморске реаговали су саопштењем упућено дневном листу „Побједа“. Међутим, уредништво „Побједе“ је објавило свега неколико реченица саопштења, чиме су још једном показали да новинарски кодекс, правило и етика већ одавно нису мјерила њихове уређивачке политике.

Саопштење у цјелини можете прочитати на интернет страници Митрополије црногорско-приморске.