Редовни годишњи семинар за вјероучитеље у Епархији зворничко-тузланској

У понедјељак 1. септембра 2008. године, у Бањи Врућици, у хотелу "Кардиал" одржаће се редовни годишњи семинар за вјероучитеље у Епархији зворничко-тузланској.
Семинар почиње у 9 часова.

За сваки семинир Републички педагошки завод Републике Српске одређује по једног предавача, а другог предавача предлаже надлежни Епископ зворничко- тузлански Г. Василије и по његовом благослову бира се тема за семинар.

На овогодишњем семинару, по благослову Преосвећеног Владике Василија први предавач биће Преосвећени Епископ хвостански Г. Атанасије (Ракита), викар Патријарха српског Г. Павла, а говориће на тему: „ Учешће вјероучитеља и ученика у Литургији као најважнији чинилац успјеха и остварења циља вјеронауке".

Други предавач који ће говорити, у име Републичког педагошког завода, јесте директор овог завода проф. др Мирко Бањац. Тема његовог излагања биће: "Писмена припрема и њен значај у раду наставника".

По предавањима вјероучитељи се укључују у дискусију и постављају питања предавачима.

На крају, прије завршетка рада семинара, главни школски надзорник за вјеронауку у Републици Српској проф. Крстан Дубравац даће потребна упутства и примједбе о раду вјероучитеља.

Извор: Епархија зворничко-тузланска