РТС: Новe епизоде серијала „Верски мозаик Србије“

РТС 2 – субота, 10. март 9:45; понедељак, 12. март 19:10

У новој епизоди серијала „Верски мозаик Србије“, који производи Православна епархија бачка у сарадњи са традиционалним Црквама и верским заједницама, погледајте:

- како изгледа радни дан протојереја-ставрофора Зорана Трипића, духовника Здравственог центра „Др Миленко Марин“ у Лозници, чија је дужност да води пастирску бригу о болесницима. О значају његове службе, молитви и светој тајни причешћа у болесничкој соби говоре верници - пацијенти и лекари овог здравственог центра,

- зашто је причешћивање Телом и Крвљу Христовом централни и суштински део свете Литургије, у сегменту емисије под насловом „Светилници духа“ говори Владан Таталовић, асистент Православног богословског факултета у Београду,

- како студенти Богословског факулета, који свакодневно поју и прислужују у факултетском храму светог Јована Богослова, доприносе новом серијалу емисија „Верски календар“.

У делу емисије који уређује Исламска заједница Србије, Мухамед еф. Јусуфспахић, муфтија србијански, говори о погубности смутње у свакодневном животу муслимана.

О храму Евангеличке Хришћанске Цркве у Суботици и црквеном хору, који пева на богослужењима, говоре бискуп Арпад Долински и његов секретар -  свештеник Габор Долински.

Историјат Дружбе Исусове у Београду, у делу емисије који уређује Римокатоличка Црква, тема је са којом гледаоце упознаје о. Иван Циндори.

У делу емисије који уређује Јеврејска заједница, врховни рабин, господин Исак Асиел говори о Талмуду.