Рукоположење ђакона у храму Светог Саве на Аеродрому и благодарење за крај школске године

Преосвећени Владика Јован служио је 29.маја 2010.године Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Саве на Аеродрому. Ученици Богословије Светог Јована Златоустог који су тога дана узимали књижице и одлазили на летњи распуст, дошли су да својим молитвеним учествовањем увећају свеопшту радост.

Током Литургије, у чин ђакон Владика Јован је рукоположио диппломираног телога и катихету Прве крагујевачке гимназије, Александра Мирковића. Новорукоположеном ђакону Епускоп шумадијски упутио је речи духовне поуке, говорећи о искушењима која могу да прете пастиру: " Не плаши се ничега осим греха, самољубља, гордости , саможивости а све друго ће доћи и проћи ако имамо Христа у себи, јер је Христос рекао" Не бојте се јер Ја победих свет", између осталог рекао је Владика Јован.

Пракса, потврђена као врло плодотворна да се изучавање богословских наука утврђује и потврђује активним црквеним и молитвеним животом, примењена је и на крају 2010. године, уз произношење нарочитих молитава благодарења за помоћ Божију на изучавању богословских предмета ученика крагујевачке богословије.

Извор: Епархија шумадијска