Рукоположење у Дубу

Рукоположење у Дубу
Рукоположење у Дубу
Рукоположење у Дубу
Рукоположење у Дубу

У недељу шесту Часног поста када наша света Православна Црква прославља свечани улазак Христа у Јерусалим, верни народ дубске парохије заблагодарио је Господу и узео учешћа у светој Литургији са својим Архијерејем. Епископу Јустину су саслуживали протојереј Милинко Лукић, архијерејски намесник рачански, протојереј- ставрофор Милош Босић, архијерејски намесник ужички, протојереј Радован Стевановић из Гуче, протојереј Владимир Васиљевић, старешина цркве у Бајиној Башти, парох дубски јереј Мирко Крупниковић, протођакон Александар Грујовић и ђакон прељински Предраг Радојевић.

Преосвећени Владика је благоизволео да у чин ђакона рукоположи г. Младена Стевановића из Гуче. Тиме је учињена част и благослов свим верницима који су се окупили на ову свету Тајну. Својом беседом и топлом поуком Преосвећени Владика је духовно укрепио окупљени народ и указао на значај данашњег празника у домостроју спасења и на дане који нам предстоје. Такође се дотакао значаја заједнице Цркве без које нема спасења и која је стуб сваког искреног верника.

Након авете Литургије Епископ је освештао црквено звоно и доделио грамате заслужним приложницима и добротворима нашег Светог храма. Грамате су додељене: приватном предузеће Мек Мотта из Ужица, приватном предузећу Ас превоз из Бајине Баште, приватном предузећу Шуле из Милићевог Села, приватном предузећу Рзав техника Ариље, Миленки Глигоријевић из Бечића, Видану Радовановићу из Заглавка, Драгану Вукајловићу из Дуба, Мишу Пејићу из Дуба и Вукосаву Вукосављевићу из Дуба. По завршеној Литургији свештеник је са својим парохијанима приредио трпезу љубави.

Извор: Епархија жичка