Руске звезде потписале петицију за забрану абортуса

По угледу на патријарха Кирила, неколико познатих руских грађана одмах је изразило своју жељу да потпишу петицију за забрану абортуса, извештава Фондација за подршку породицама, мајчинству и детињству „Жене за живот“. Међу онима који су одмах подржали забрану налазе се посланик Државне думе Виталиј Милонов, авантуриста и свештеник Теодор Коњуков, певач Григорије Лепс, ТВ водитељи Оксана Федорова и Борис Корчевников, олимпијски боксерски шампион Јевгеније Тишенко, и УФЦ шампион Алексеј Олејник и други.

„Како је ужасно живети у времену када људски живот не вреди ништа,“ коментар је дао глумац Дмитриј Певцов са линијом из мјузикла „Оптимистичка трагедија“. По њему, главни проблем лежи у томе што људи не разумеју када људски живот почиње и у ком моменту прекид овог живота постаје злочин. Тема абортуса додирује неке универзалне вредности и стога би требало бавити се  њиме на највишем нивоу, истакла је ТВ водитељ Оксана Федорова. „Ја, као мајка, као човек, који разуме да је главна улога и врхунско дело жене мајчинство, наравно, изјашњавам се против абортуса,“ изјавила је Феодорова.

До данас је скоро 400.000 људи потписало петицију да се тотално забрани абортус у Русији. Такве политичке и јавне личности, попут председника Републике Чеченије Рамзана Кадрјова, почасног ументика Русије Дијане Гурцкаје и певачице и глумице Викторије Макарсказе, исказале су подршку забрани.

Извор: Православие.ру (превод: Информативна служба СПЦ)