Руски епископ Никон служио у Цетињском манастиру

Епископ липецки и јелецки Руске Православне Цркве Преосвећени Господин Никон данас је посјетио Цетињски манастир. Он је у Цетињском манастиру, поводом празника Светог архангела Михаила, са свештенством Црногорско-приморске Митрополије служио Свету архијерејску литургију.

У току литургије пререзани су славски колачи данашњих свечара, а игуман Цетињске обитељи Архимандрит Лука (Анић), који данас слави своју крсну славу, вјернима се обратио пастирском бесједом.

«Ми, људи на земљи, имамо слику за подстицање и достизање побожности, слику Светих анђела Божјих. Они су око престола Божјег и упијају славу Његову да би је проширили нама који је овдје на земљи гледамо као у огледалу, као у загонетки», рекао је отац Лука честитајући празник вјерницима.

«Њему бесмртном човјекољупцу анђелске силе приносе неућутни славопој у вјекове вјекова. Нама људима нека њихова небеска пјесма буде слика какав треба да буде и наш однос према Њему. Нека празник небеских сила буде празник нашег небеског призвања да кроз њих и заједно са њима прослављамо Бога Оца и Сина и Светога Духа», рекао је отац Лука.

Извор: Митрополија црногорско-приморска