Руски монах, победник музичког конкурса Глас, дарује храмовима средства од турнеја

Јеромонах Фотије (Мочалов), победник (руског) музичког телевизијског конкурса Глас, изјавио је како користи средства од турнеја, саопштава информативна агенција Интерфакс-религија.

„Имамо парохију и подворја Пафнутијевог манастира. Када пишемо молбу Митрополиту Клименту за благослов ради одласка на турнеје, указујемо да део средстава од награде за концерт иде на обнову куполе или на грађевинске радове у Покровском храму“, изјавио је отац Фотије у разговору објављеном у понедељак на електронској страници волгогградских новина Интер.

Према речима свештенослужитеља, који је сабрат Светопафнутијевског Боровског манастира у Калушкој области, помоћ се усмерава и храмовима који нису у Епархији калушкој. Он је, такође, изјавио да не би отишао на Евровизију јер сматра да је тај музички фестивал „провокативни и политизирован конкурс“.

„Када је победио (или победила?) Кончита Вурст, то је била провокација, намеран скандал! Претпостављам да чим бих се тамо појавио, почела би поређења са Кончитом. У смислу, већ смо имали н екога с брадом и сукњом, а сада нам је из Русије стигао неко са брадом и сукњом. То је неприхвативо за мене као свештенослужитеља, изјавио је отац Фотије.

превод: ђакон А. Прашчевић

Извор: Интерфакс-религија