Руски научници регистровали електрична пражњења током силаска Светог Огња

На скупу Хришћанство и наука, који је јуче одржан у Москви, по први пут су руски научници изнели у јавност резултате експеримената који су вршени прошле године у цркви Светог Гроба у Јерусалиму у тренутку силаска Светог Огња. Директор Института за атомску енергију г. Андреј Волоков говорио је о свом покушају да измери нискофрекветне и дугофреквентне радио сигнале у цркви у Јерусалиму у току поменутог великог догађаја.

Научници су током чекања које је трајало 6,5 сати у цркви Светог Гроба мерили шта се у цркви дешава. Анализе мерења су трајале неколико месеци и јуче су изнети резултати. Волков је потврдио да је апсолутно чудо сама разлика у мерењима тог дана и претходног дана. Уз помоћ анализа мерења испред портала цркве, закључено је да се Огањ јавио као резултат електричног пражњења.

Поред Волкова, водећи стручњак на пољу механике уништења, Јевгенији Морозов доказао је исту тврдњу. Поред наведеног, Морозов сматра да само једно мерење не може да потврди научну теорију, па је истакао да ће се наставити са мерењима и у наредним годинама.

Свештеник Александар Московски, председник Комисије за чуда која ради при Московској патријаршији истакао је после излагања проф. Волкова да је начињен велики научни напредак пошто је по први пут у историји урађено научно, одговорно и тачно мерење и истраживање Светог Огња.

Свети Огањ се јавља у цркви Светог Гроба већ вековима у време Васкрса, односно непосредно пред Васкрс. Православни хришћани овим чудом доказују истинитост Православне вере пошто се Свети Огањ јавља сваке године у цркви Светог Гроба.

Извор: Interfax religion