Саборно крштење ученика на Чукарици

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа Хвостанског Г. Атанасије (Раките) као председника Катихетског Одбора Архиепископије београдско - карловачке, вероучитељи у ОШ општине Чукарица су у недељу, 25. октобра текуће године организовали заједничко крштење вероученика који су желели да постану чланови литургијске заједнице.

Трудом и љубављу локалног свештенства и посебним ангажовањем вредних катихета, прво крштење је обављено у суботу 24. 10. у Сремчици, а сутрадан у Остружници, Железнику и Чукаричкој падини.

Светој тајни Просвећења је приступило око стотину малишана.

У цркви Св. Петке на Чукаричкој падини литургију је служио високопречасни протојереј - ставрофор Бранко Митровић, Архијерејски намесник београдско - посавски, који је са протојерејима Николом Трајковићем, Витомиром Костићем и Деливојем Рајаком крстио шездесеторо полазника веронауке са Бановог брда, Чукаричке падине, Кошутњака и Жаркова.Саслуживали су тројица ђакона - вероучитеља, а умилном појању хора су се придружили и вероучитељи са својим ђацима и великим бројем родитеља, кумова, пријатеља и другара из школе.

Старешина храма, прота Никола Трајковић, као добар домаћин је припремио и пригодан дар за свако дете уз дивну књигу коју је као благослов добило свако дете од оца намесника.

Родитељи и вероучитељи су се још потрудили и око послужења које је као израз заједништва још једном потврдило блиску љубав и бригу око наших најмлађих.

Актив вероучитеља ОШ општине Чукарица и овим путем још једном благодари Господу на добијеним даровима, Епископу, Катихетском Одбору и свим нашим свештеницима на благослову, предусретљивости, топлини и показаној доброј вољи и подршци.

Нашим ђацима желимо свако добро и узрастање у врлинском, литургијском животу наше Свете Цркве.