Сабрања свештенства у Крагујевцу и Аранђеловцу

Сабрања свештенства у Крагујевцу и Аранђеловцу
Сабрања свештенства у Крагујевцу и Аранђеловцу
Сабрања свештенства у Крагујевцу и Аранђеловцу
Сабрања свештенства у Крагујевцу и Аранђеловцу

Исповест свештенства архијерејских намесништава орашачког и крагујевачког

У уторак, 27. марта 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету Литургију пређеосвећених дарова у храму Свете великомученице Недеље у Десимировцу. Повод молитвеног сабрања била је исповест свештенства крагујевачког намесништва коју је обавио протојереј-стварофор Милан Борота.

Епископу су саслуживали архијерејски намесник крагујевачки протојереј-ставрофор Рајко Стефановић, старешина Саборног храма протојереј-ставрофор Зарије Божовић, протојереј-ставрофор Милан Борота, протојереј-ставрофор Живота Марковић, протођакон Иван Гашић и протођакон Небојша Јаковљевић.

На светој Литургији појало је свештенство архијерејског намесништва крагујевачког. Учешће у светој тајни причешћа узели су и ученици локалне основне школе заједно са својим вероучитељем ђаконом Милутином Гашевићем.

Након свете Литургије, у парохијској сали реферат на тему „Врата пакла неће надвладати Цркву Христову“ прочитао је протојереј Небојша Ракић.

У среду, 28. марта 2018. године, у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу одржана исповест свештенства орашачког намесништва. Светој тајни исповести присуствовали су сви активни и пензионисани свештеници овог намесништва. Свештенство је исповедао архимандрит Георгије (Милошевић), игуман манастира Венчац у Брезовцу надомак Аранђеловца.

Након свете тајне исповести Епископ шумадијски г. Јован служио је свету Литургију пређеосвећених дарова. Епископу Јовану су саслуживали архијерејски намесник орашачки протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић, протојереј Љубиша Ђураш, протонаменсик Дејан Тодоровић, јереј Милош Митровић, протођакон Иван Гашић и ђакон Немања Искић.

Светој Литургији је присуствовао и велики број ученика који су на свету Литургију дошли са својим вероучитељима и учитељима, а који су својим умилним гласовима одговарали на прозбе и тако улепшали богослужење.

Након свете Литургије у сали Црквеног дома при храму Светих апостола Петра и Павла, протонамесник Бранислав Борота је прочитао реферат на тему „Црква и породица“.

Истог дана, Епископ шумадијски г. Јован обишао је цркву у изградњи у Буковику код Аранђеловца.

Извор: Епархија шумадијска