Сабрање свештенства намесништва жичког

Сабрање свештенства намесништва жичког
Сабрање свештенства намесништва жичког
Сабрање свештенства намесништва жичког
Сабрање свештенства намесништва жичког

У понедељак, 23. априла 2018. године, треће недеље по Пасхи, по благослову Епископа жичког г. Јустина, светој тајни исповести приступило је свештенство архијерејскјог намесништва жичког, сабравши се у храму Успења Пресвете Богородице у Годачици.

Свештенство су исповедали пензионисани дугогодишњи парох краљевачки протојереј-ставрофор Мирољуб Јосифовић и протојереј Часлав Јовановић, старешина храма у Врњачкој Бањи.

Након свете тајне исповести којој су приступили сви свештенослужитељи намесништва, служена је света Литургија којом је началствовао протојереј-ставрофор Мирослав Јаковљевић, парох при храму Светог Саве у Краљеву, уз саслужење протојереја Влада Величковића, протојереја Жарка Дончића, протонамесника Марка Петровића, јереја Радована Парезановића и ђакона Милутина Балтића.

Беседом на тему „Црква и свештенство у 21. веку“, присутнима се обратио јереј Слободан Глишовић, парох у Врњачкој Бањи. У братској љубави и васкршњој радости сабрање је настављено у сали парохијског дома уз трпезу љубави коју је за све присутне, не жалећи труда, уприличио домаћин протојереј Боро Ћутило.

На почетку свештенству се обратио архијерејски намесник жички протојереј-ставрофор Ненад Илић, поздравивши све присутне и захваливши домаћину а посебно пензионисаним свештеницима који су се одазвали у великом броју и својим присуством увеличали радост сабрања. Такође, намесник је упознао братство са битним променама и дешавањима у архијерејском намесништву жичком и том приликом представио новог свештенослужитеља јереја Слободана Глишовића, другог пароха врњачког, и новорукоположеног јереја Ненада Јаковљевића, бившег ђакона врњачког.

Извор: Епархија жичка