Сајам књига на Богословском факултету

У петак, 13. децембра 2013. године,у сали 5 Православног богословског факултета Универзитета у Београду, Његово Преосвештенство Епископ бачки др Иринеј (Буловић) благословио је отварање сајма књига и у поздраву је пожелео срећан и успешан рад. Потом је продекан за наставу, проф. др Ксенија Кончаревић истакла задовољство што се и ове године одржава сајам књига који сведочи да Православни богословски факултет познаје, признаје и подржава истинске хришћанске и научне вредности за разлику од духа времена који младима сугерише нешто друго.

Професорка Ксенија Кончаревић је такође изразила велико задовољство што су на сајму књига присутне бројне издавачке куће. Поред издања Патријаршије Српске Православне Цркве и Архиепископије београдско-карловачке, као и издања Института за теолошка истраживања и Педагошко-катихетског института под покровитељством Православног богословског факултета Универзитета у Београдукоји су као домаћини богато заступљени, на сајму књига учешће су узели и часописи Беседа, Саборност, Каленић, Отачник, Јасен, Братство Светог Симеона Мироточивог, Хиландар, Клио, а имамо представнике издавачких кућа и из иностранства у виду часописа: Светигора из Црне Горе, Себастијан Прес – часопис Епархије западноамеричке као и часописа Истина, Кршћанска садашњост и Ex libris из Хрватске.

Професорка Ксенија Кончаревић изразила је велику захвалност протојереју-ставрофору проф. др Радомиру Поповићу, што је као декан Академије Српске Православне Цркве за уметност и консервацију утицао да се изложбени простор сале 5 украси знаменитим иконама Срба светитеља чији су аутори мр Горан Јанићијевић и Миодраг Милутиновић мастер, професори ове Академије.

Извор: bfspc.bg.ac.rs