Саопштење Епархије врањске

Верници Православне епархије врањске, као и верници Српске православне цркве, већ дуже време трпе медијску тортуру дневних таблоида, а поводом "писанија" у "Куриру" у коме се поново износе клевете на рачун Његовог Преосвештенства Епископа врањског Г. Пахомија сматрамо за потребно да обавестимо доброжелатеље наше Свете Цркве, као и све оне којима је стало до истине.

Православна епархија врањска односно свештенство, монаштво и верујући народ на челу са Епископом годинама у назад изложени су великим медијским нападима и прогону.

Много је разлога томе, од појединачних и личних до дневно-политичких, а може се казати и до геостратешких. Православна епархија врањска се до сада ретко оглашавала сматрајући да је најбољи одговор пожртвованост у раду за добро нашег народа и наше Свете Цркве.

Упућени у живот и рад Православне епархије врањске знају да ово писаније у "Куриру", као и ранија, нема ни делић истине, већ се ради о личној освети незадовољног бившег радника, који је имао пропуст у раду, као и оних који траже ухљебије у манастирима а не истински монашки живот.

Као и све раније клевете тако и ова најновија у "Куриру" од 11.10.2019. године је дело злонамерника против Православне епархије врањске и њеног Епископа, и из тог разлога смо обавестили надлежне органе наше државе да испитају позадину ових нових напада, и поступе сходно својим законским овлашћењима.

Из Канцеларије Православне епархије врањске