Сaопштење Одбора за организовање сахране блаженопочившег Патријарха српског Павла

Данас је у Двору Српске Патријаршије одржана седница Одбора за организовање сахране блаженопочившег Патријарха српског Павла. У име Одбора јавности су се обратили Епископ бачки Г. др Иринеј и Епископ захумско-херцеговачки Г. Григорије.

Пошто је седница Одбора била посвећена организовању маршруте којом ће се кретати молитвена поворка, Епископ бачки Г. Иринеј је нагласио речи представника Министарства унутрашњих послова који је рекао да ће полицајци, бити не само чувари реда, већ да ће као и сви верници учествовати у молитвеној поворци.

Владика захумско-херцеговачки Г. Григорије је саопштио да ће заупокојена Литургија бити служена у Саборној цркви у 7,30 часова, затим ће молитвена поворка кренути ка Спомен храму Светог Саве у 9,30 часова, и то улицама: Кнеза Симе Марковића, Поп Лукином, Бранковом, преко Зеленог Венца и Призренске до Теразија где ће бити служен кратки помен, после кога ће поворка кренути улицом Краља Милана до Трга Славија, и даље Булеваром ослобођења до улице Крушедолске, одакле ће ковчег, на рукама Епископа, бити пренет до платоа испред Храма Светог Саве, где ће у 11 часова бити служено опело.

По завршеном опелу, ковчег са телом Патријарха Павла биће пренет у манастир Раковица следећим улицама: Булевар ослобођења, Аутокоманда, Булевар ослобођења, Трошарина, Црнотравска, Борска, Мишка Крањца, Партијарха Димитрија, до манастира Светог Архангела Михаила у Раковици, у ул. Патријарха Димитрија бр. 34.

Конференција за штампу је заказана за среду у 12 часова.

Акредитација: Молимо уреднике заинтересованих медија да списак новинара и сниматеља који желе да пропрате овај догађај пошаљу електронском поштом на адресу info@spc.rs најкасније до среде, 18. новембра, у 13 часова.