Састанак емитера СПЦ

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја у парохијском дому Саборне цркве у Београду 17. маја 2010. године састали су се представници радио станица које емитују програм у окриљу Српске Православне Цркве. Разговарало се о будућој сарадњи у оквиру Удружења емитера Српске Православне Цркве. Многе епархије у последњој години добиле су локалне фреквенције и почеле да емитују радио програме. Најдаље се отишло у Бачкој епархији гдје дјелују четири такве станице.

У оквиру Српске Православне Цркве дјелује 12 радио станица. Поред радија Слова љубве, ту су Радио телевизија Бесједа из Новога Сада, Радио Славословље из Суботице, Радио Глас из Ниша, Радио телевизија Логос из Трстеника, Радио Искон из Врања, Радио Златоуст из Крагујевца, Радио Благовјесник из Сомбора, Радио Милешева из Пријепоља и Радио Светигора из Цетиња која има десетогодишње искуство.

Скуп представника црквених радио станица организовао је Радио Слово љубве, а о циљу овога састанка говорио нам је домаћин, отац Вукашин Милићевић, главни и одговорни уредник Слова љубве.

Извор: Митрополија црногорско-приморска