Састанак Митрополита Николаја са представницима Владе Републике Србије и Железница Србије и Републике Српске

Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански Г. Николај састао се у суботу, 21. јуна 2008. године, у Мокрој Гори у Србији са представницима Владе Србије, Железница Србије и Жељезница Републике Српске.

Разговарано је о коначном завршетку изградње туристичке ускотрачне пруге Вардиште-Вишеград и о скором пуштању у функцију дела трасе до манастира Добруна.

Са благословом Митрополита Николаја, Железнице Србије требало би да финансирају преуређење пећине изнад пруге, која је била манастирска испосница, у цркву. Унутрашњост пећине била би преуређена у цркву, а на њеном улазу би био саграђен звоник. Пећина се некад налазила у склопу старог града Добруна /Крушева/, а касније је била манастирска испосница.

Железнице Србије требало би да финансирају и изградњу станице код манастира Добруна.

Састанку са Митрополитом Николајем присуствовали су заменик министра за инфраструктуру у Влади Србије Дубравка Филиповски, генерални директор Железница Србије Миланко Шаранчић, финансијски директор Железница Србије Радован Глибетић, представник Жељезница РС и игуман манастира Успења Пресвете Богородице у Добруну синђел Калистрат.

Извор: Митрополија дабробосанска