Састанак са управником КПЗ Ваљево

Састанак са управником КПЗ Ваљево
Састанак са управником КПЗ Ваљево
Састанак са управником КПЗ Ваљево
Састанак са управником КПЗ Ваљево

У четвртак, 25. фебруара 2016. године, на дан Светог Мелетија Антиохијског, у Епархијском двору у Ваљеву Епископ ваљевски г. Милутин примио је новог управника Казнено-поправног завода за малолетнике у Ваљеву г. Владмира Буквића и духовника ове установе свештеника Дејана Трипковића.

Епископ Милутин упознао је г. Буквића са досадашњом сарадњом Епархије ваљевске са овом установом и са идејама за њен успешан наставак. Да подсетимо Епархија ваљевска од 2005. године активно учествује у животу штићеника ове установе, отварањем капеле посвећене Светом Сави првом српском Архиепископу и редовним присуством свештеног лица. Епархија ваљевска показује велику бригу за духовни живот штићеника ове установе редовним богослужењем у капели Светог Саве, али и одржавањем многобројних духовних трибина на којима гостују многе познате личности из културног и духовног живота нашег народа.

У јуну 2016. године, приликом посете овој установи, министар правде у Влади Републике Србије г. Никола Селаковић сусрео се са Епископом ваљевским г. Милутином и тада је догоговорено да се приступи изградњи храма Светог Саве у овој установи, за коју пројекат ради наш чувени архитекта др Предраг Ристић. Директор Буквић је подржао ову идеју и предложио Епископу ваљевском да се сарадња између Епархије ваљевске и КПЗ Ваљево подигне на још већи ниво. Такође он је Епископа упознао са својим радом као управника КПЗ Шабац и његовом сарадњом са Епархијом шабачком. Директор Буквић је приликом свог боравка на месту Управника КПЗ Шабац доста урадио на омогућавању нашој Цркви да ради са осуђеним лицима на њиховом упознавању са основним истинама хришћанске вере. Овом приликом епископ Милутин је поклонио 50 примерака Светог Писма Новог Завета КПЗ за малолетнике Ваљево. Заједничка жеља свих учесника овог састанка је да се ускоро приступи почетку изградње храма Светог Саве Првог архиепископа српског у Казнено-поправном заводу за малолетнике у Ваљеву.

Извор: Епархија ваљевска